Karrierekvinder

En dag fandt Rikke bogen ‘Håndbog for Karrierekvinder’ af Stina Vrang Elias og Sanne Udsen på sin daværende arbejdsplads. Dengang kaldte Rikke og Naja sig ikke for feminister, og de havde aldrig tænkt at deres køn havde betydning for deres muligheder. I podcasten begiver vi os sammen på en undersøgende, og livsændrende rejse ind i køn og ligestilling.

Kvinderne

De danske kvinder fik stemmeret i 1915. Og siden da er det gået stærkt. Eller er det? I sæson 1 af Karrierekvinder, dykker vi ned i køn og ligestilling fra individets perspektiv; hvordan er det at være ung kvinde (eller mand) på arbejdsmarkedet i dag, og hvad skal man gøre for at nå toppen?

Af gæster kan du bl.a. møde: Stina Vrang Elias, Lone Træholt, Sheela Søgaard, Sara Louise Muhr.

Virksomhederne

I sæson 2  kaster Karrierekvinder sig over en ny mission. Vi skal ændre på tingenes tilstand. Rikke og Naja tager på besøg hos danske virksomheder og hører om deres arbejde med og gode råd til at fremme diversitet og inklusion.

Af gæster kan du bl.a. møde: Margrethe Vestager, Mai-Britt Poulsen, Henriette Laursen, Mette Schak Dahlmann, Drude Dahlerup.

Brancherne

Danmarks har et af verdens mest kønsopdelte arbejdsmarkeder. Derfor kaster Karrierekvinder sig i 3. sæson over en hel branche og undersøger, hvordan man ændrer en branche indefra.

Af gæster kan du bl.a. møde: Nina Groes, Lizette Risgaard.

Den utålmodige feminist

Efter at have arbejdet med køn, diversitet og ligestilling i 5 år er Rikke og Naja godt og grundigt utålmodige efter forandring. Det bliver til bogen og podcasten ‘Den utålmodige feminist’. Her tager Rikke og Naja afsæt i 8 store spørgsmål om køn og ligestilling, herunder ‘Er mænd priviligerede?’, ‘Lærer vi børn at være piger og drenge?’ og ‘Er kvinder mindre værd?’.

Af gæster kan du bl.a. møde: Pernille Harder, Herlige Svend, Janni Pedersen, Natasha Brock, Emma Holten, Christiane Vejlø, Stine Bramsen, Anne Stampe Olesen.